
3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nu TEM Otoyolu'na bağlayacak olan viyadükte yapılan çalışmalarda büyük aşama kaydedildi. V35 Çavuşbaşı viyadüğünde temeller ve elevasyonlar tamamlandı. Öte yandan başlık imalatları, prekast kiriş montajları ve döşeme işleri yoğun bir şekilde devam ediyor.
3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nu TEM Otoyolu'na bağlayacak olan Çavuşbaşı V35 viyadüğünde çalışmalarda büyük bir ilerleme kaydedildi. Yoğun şekilde devam eden çalışmalarda Viyadüğün 22 adet temeli ve 521 metrelik elevasyon işlemi tamamlanarak başlık kirişlerinin de yüzde 70'i bitirildi. Öngermeli prekast kiriş montajının yüzde 30'u tamamlanarak viyadüğün tabliye imalatlarına başlandı.
430 metre uzunluğuna sahip viyadükteki çalışmaları anlatan 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi A-2 bölümü Sanat Yapıları Şefi, temel betonu imalatları devam ederken, tırmanır kalıp ile elevasyon imalatlarına da başladıklarını söyledi.
Başlık kirişi imalatlarıyla birlikte, 41 metre uzunluğunda L tipi prekast kiriş montajı ve üst tabliye imalatlarına devam edildiğini anlatan Proje A-2 bölümü Sanat Yapıları Şefi, "Başlık imalatları tamamlandıkça, öngermeli prekast kiriş montajları, döşeme uygulamaları ve alt yapı işleri devam edecek. Daha sonra yaya korkulukları, asfalt işleri, oto korkuluklar, şerit çizgileri ve tabela işleri yapılacak. " dedi. Viyadüğün yaz aylarına kadar bitirilmesi planlanıyor.
Kasım 2014